Rondhout

Rondhout

Bij Heimensen B.V. bent u aan het juiste adres als het aankomt op rondhout. Wij hebben een breed scala aan rondhout in ons assortiment. Hierdoor hebben we voor vrijwel elk project of toepassing rondhout beschikbaar. Wij hebben meer dan 50 jaar ervaring met het leveren van kwalitatieve en gecertificeerde houtproducten zoals rondhout en bezaagd hout.

Rondhout kopen

Rondhout is een verzamelterm voor allerlei verschillende ronden palen. Denk hierbij aan geschilde palen of de gefreesde palen die een gladde afwerking hebben. Onze rondhouten palen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diktes. Met ons brede assortiment kunnen wij voor vrijwel ieder project geschikt rondhout leveren.

Geschilde rondhouten palen

Geschilde palen worden gebruikt voor meer ruwe constructies en hebben een vorm die zowel charmant rustiek als eigenzinnig is. Tevens dienen deze palen om nieuwe bomen op hun plek te houden. De schors wordt van de palen verwijderd en ze worden rondom geschild. De geschilde palen zijn een uitstekende keuze voor het bouwen van een beschoeiing of keermuur. Het is echter ook mogelijk om deze palen te gebruiken om een erfafscheiding in de tuin te bouwen, waardoor er een meer landelijke uitstraling ontstaat. Bovendien worden geschilde afrasteringspalen vaak gebruikt bij de installatie van afrasteringen van geplastificeerd draad, zoals die gebruikt worden voor schapenafrasteringen of tuingaas.

Kies ofwel onbehandelde geschilde rondhouten palen ofwel rondhouten palen die geïmpregneerd zijn. Geïmpregneerde palen hebben een langere levensduur en kunnen zelfs in de grond begraven worden. 

Cilinder gefreesde rondhouten palen

Nadat de palen door een freesmachine zijn gegaan, worden deze rondhouten palen rondom gelijkmatig bewerkt. Dit garandeert dat de palen na plaatsing netjes en recht staan. Gefreesde palen kunnen aan de kop gekruind of ongekruind zijn. Deze palen zijn geschikt voor het gebruik in de GWW-sector bijvoorbeeld voor een prolock beschoeiing, maar ook voor gebruik rondom huis. Het installeren van een schommel aan deze palen of deze rondhouten palen zijn twee goede gebruiksmogelijkheden. Maak bijvoorbeeld gebruik van deze palen om een eigentijdse ronde pergola mee te bouwen of als mooie houten paalwanden voor klimplanten. Het is mogelijk om zelfs halfronde regels te combineren met cilindrische houten pilaren die rond zijn gefreesd. De gefreesde palen met een halfronde bovenkant kunnen ook gebruikt worden als dakrails.

Als u kiest voor cilinder gefreesde rondhouten palen, kunt u ook kiezen voor een geïmpregneerde variant. Het impregneren verlengt niet alleen de levensduur van de palen, maar maakt ze ook langdurig geschikt voor plaatsing in de grond. 

Verschillende soorten hout

Ronde tuinpalen zijn er in verschillende houtsoorten, waaronder naaldhout, lariks, douglas, Kastanje en Robinia. Alle houtsoorten zijn uniek, echter hardhout heeft een langere levensduur. Kastanjehouten palen hebben een harde buitenkant en zijn vrij stevig en veerkrachtig. Ideaal om pergola’s mee af te maken. Dit hout is zeer duurzaam en mag onbehandeld worden ingraven. Daardoor zijn de Kastanjepalen bijzonder milieuvriendelijk. Kastanje ligt qua sterkte één duurzaamheidsklasse achter Robinia rondhout. Acaciapalen zijn een andere naam voor Robinia palen omdat ze van acaciahout zijn gemaakt. De rustieke rondhouten palen kunnen worden gebruikt als overkapping, als boompaal of als schutting. 

Heeft u specifieke vragen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.