Perkoenpalen

Perkoenpalen

Perkoenpalen, die vaak gebruikt worden als afrastering, worden ook wel boompalen, SPK palen, weidepalen of rasterpalen genoemd. Een perkoenpaal kan naar wens gekruind, geschild of gepunt worden. U heeft de keuze uit verschillende houtsoorten zoals, lariks, douglas en fijnspar. Naast de keuze voor verschillende houtsoorten, heeft u ook nog de keuze voor verschillende lengtes en diameters.

Beschoeiingspalen

Bij het realiseren van milieuvriendelijke oevers worden vaak beschoeiingspalen gebruikt. Voor beschoeiingen worden vaak palen en planken gebruikt. Achter de beschoeiingspaal wordt vaak doek gebruikt of worden volledig ingeklemde schotten toegepast. Beschoeiingspalen dienen twee doelen, namelijk de bescherming van de oevers tegen erosie door golfslag en handhaving van de helling van het onderliggende land. Het materiaal wordt vanaf de kant van de oever aangebracht. De houten palen worden vervolgens langzaam in de grond geduwd met behulp van een kraan. 

Een ruwe houten paal is voorzien van de schors. Daarnaast worden er ook palen ingezet die geschild zijn. Verder heb je soms nog de keuze voor kunststof beschoeiingssystemen met beschoeiingspalen met een vaste kopdiameter die eenvoudig te plaatsen zijn. Deze palen worden ook gelijk gefreesd. Vaak wordt er besloten om alleen het bovenste deel van de beschoeiingspaal te frezen. Beschoeiingspalen zijn net als perkoenpalen verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, waaronder vuren, lariks en douglas.

Verschillende houtsoorten voor de perkoenpaal

Als u perkoenpalen wilt kopen, dan kunt u zoals al eerder aangegeven kiezen voor verschillende houtsoorten. Het is cruciaal om te overwegen of u een speciale voorkeur heeft voor een bepaald soort materiaal. Sommige soorten perkoenpalen zijn bijvoorbeeld veerkrachtiger dan andere. Overweeg ook wat er nodig is voor de perkoenpalen beschoeiing. Voor een schutting zijn langere tuinpalen nodig dan voor een laag hek. Alle materialen verschillen natuurlijk van elkaar in prijs. 

Heeft u specifieke vragen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.